maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kuukauden Levy (Dynazty - Renatus)

Ajattelin aloittaa uuden juttusarjan, jossa valitsen kuukauden levyn. Levy voi olla julkaistu juuri tai olla joku vanhempi levy, mikä jostain syystä on ollut tehokuuntelussa.

Tässä kuussa kuukauden levy- tittelin saa ruotsalaisen Dynaztyn Renatus albumi.

Uudestisyntynyt.

Dynazty on perustettu vuonna 2007 ja on julkaissut 4 albumia. Kolmella aikasemmalla levyllä bändi on soittanut enemmän kasarihevin tyylistä musiikkia, mutta tällä uudella levyllä tyyli on muuttunut.

Renatuksella Dynazty vaihtoi tyyliä kasarihevistä enemmän metallisempaan suuntaan ja päivitti soundit nykypäivään. Bändi on levyllä panostanut erityisesti kertosäkeisiin, sillä jokainen kappale sisältää erittäin tarttuvan kertsin, eikä täytebiisejä mielestäni levyllä ole. Myös koskettimia käytetään levyllä runsaasti ja niistä tulee mieleen toinen ruotsalaisyhtye Amaranthe, jolta bändi on selvästi ottanut vaikutteita uuteen levyynsä.

Voisin valita levyltä jokaisen biisin suosikikseni, mutta erityisesti iskevät aloitusbiisi Cross The Line, sinkkunakin julkaistu Starlight, Incarnation sekä Run Amok. Erityismaininta täytyy antaa laulaja Nils Molinille, jolta lähtee korkeat äänet ja melodisempi laulu hienosti. Ehdottomasti Ruotsin parhaimpia vokalisteja.

Täytyy myöntää, että tämä tyylinmuutos on erittäin onnistunut. Innolla odottelen, mitä seuraava albumi tuo tullessaan.

Arvosana: 9/10



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti