sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Uusi levysoitin (Pro-Ject Debut Carbon)

Jokunen aika sitten tuli hankittua ensimmäinen kunnon levysoitin. Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyin hankkimaan Pro-Ject Debut Carbon mallin verkkokauppa.comista. Punainen versio oli hintaan 246,90€, joka oli mielestäni ihan hyvä hinta, kun muutoin soitin maksaa muualla yli 300 euroa.

Aikaisemmin minulla oli vanha Akain soitin, joka rupesi olemaan elämänsä päässä, joten päivitys tuli tarpeeseen. Akai oli puoliautomaattinen ja tämä Carbon taas täysin manuaalinen, joten neula pitää itse nostaa ylös aina levyn loputtua. Käyttöönottoa aluksi vähän jännitin, mutta lopulta se olikin varsin helppoa. Hihna paikalleen, levylautanen, paikalleen ja lopuksi äänivarren vastapainon asennus. Vastapainon asennuksen kanssa meinasi aluksi mennä sormi suuhun, mutta onneksi YouTubesta löytyi hyvä video.

Kovin montaa levyä en ole vielä kerennyt hankkimaan. Lähinnä löytyy muutamia heavy klassikkoja 80-luvulta ja pari tuoreempaa levyä. Kuvassa soittimessa pyörii Amoralin Fallen Leaves & Dead Sparrows, joka on yksi alkuvuoden kovimpia levyjä. Seuraavaksi hankintalistalla olisi Tuomas Holopaisen The Life And Times Of Scrooge.

Vinyylissä on joku oma viehätyksensä. Mukava ottaa levy hienoista kansista, asettaa se lautaselle ja laskea neula levylle. Samaa fiilistä ei kyllä saa klikkaamalla tiedostoa tietokoneelta. Jatkossa tulee kyllä ostettua useampi uusi levy vinyylinä, mikäli levystä sellainen julkaistaan.

Lautasella Amoralin Fallen Leaves & Dead Sparrows.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti