maanantai 2. helmikuuta 2015

LIFE IS STRANGE - ELÄMÄ ON OUTOA (PC)



Remember Me pelistä tuttu Dontnod studio lähti mukaan episodipohjaisiin seikkailupeleihin ja nyt on julkaistu ensimmäinen episodi Life Is Strange pelistä.

Pelissä 18-vuotias tyttö Max Caulfield palaa vanhaan kotikaupunkiinsa Oregoniin opiskelemaan valokuvausta. Pelissä vietetäänkin paljon aikaa Blackwell Academyssä, high schoolissa, sekä sen ympäristössä.

Koulussa Max huomaa saaneensa kyvyn kelata aikaa, ja tämä tuo oman mausteensa peliin. Aikaa kelaamalla voi vaikuttaa keskusteluihin, eri tapahtumiin, sekä pulmiin. Oman haasteensa tuo myös Maxin kommentit aina keskusteluiden jälkeen, jonka takia alkaa itse kyseenalaistamaan omaa valintaansa. Näppärästi aikaa kelaamalla voi siis vaihtaa keskusteluiden suuntaa.

Tunnelma pelissä on hieno. Vähän sellainen sekoitus Twin Peaksia ja amerikkalaisia kouluun sijoittuvia sarjoja. Havaitsin myös vähän Alan Wakea joissain kohtauksissa.

Graafisesti peli on ihan hienon näköinen, mutta huulisynkkaan sekä kasvojen liikkeisiin olisi voinut panostaa enemmän. Erityismaininnan ansaitsee myös pelin soundtrack.

Jos tykkäät Telltalen peleistä (Walking Dead, Wolf Among Us) tai vaikka Heavy Rain pelistä, luulen että tykkäät myös tästä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti