torstai 24. huhtikuuta 2014

HUONO PELAAJA

Viimeaikoina olen huomannut kuinka huono pelaaja olenkaan nykypäivänä. Pelejä tulee hankittua enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

PC:llä Steamissa on tällä hetkellä 140 peliä kirjastossa ja suurin osa on kesken tai ei aloitettu ollenkaan. Kaikenlaiset alennusmyynnit kasaavat nopeasti pelaamattomien pelien kasaa. PS3:lle on myös kerääntynyt iso kasa pelaamattomia pelejä PS+ jäsenyyden myötä.

Pelien pituus myös on suuressa osassa siinä jääkö peli kesken. Mitään RPG pelejä on ihan turha aloittaa, koska ne jäävät hyvin suurella todennäköisyydellä kesken. Optimaalinen pituus itselle on 8-12 tunnin välillä.
Nykyään olen myös helppojen pelien ystävä. Turhaudun äkkiä, jos jään jumiin johonkin kohtaan. Pelit tulee myös pelattua aina normaalilla tai helpolla vaikeusasteella.

Nämä molemmat asiat yhdistyvät Vitalle hankkimassani Final Fantasy X/X2:ssa. Molemmissa pelattavaa olisi yhteensä 200 tuntia. Tiesin kyllä lähes varmasti, että miten tässä käy, mutta ajattelin antaa itselleni mahdollisuuden. X:ää olen nyt pelannut 25 tuntia ja tuntuu, että seinä tuli jo vastaan. Väsyin grindaamiseen ja ainakin itselleni haastaviin kohtiin. Jotkut pomotaistelut vaan tuntuvat ärsyttävän vaikeilta. Muutamassa kohdassa oli pakko turvautua netin pelioppaaseen. Varsinkin jos et ole tarpeeksi kehittänyt hahmoja. Final Fantasy X on kyllä hyvä peli, mutta ei vaan pysty. X2:sta en ole vielä edes aloittanut.

Viimeistä Fantasiaa remasteroituna.

Viimeaikoina ilmestyneistä peleistä Telltalen The Walking Dead ja Wolf Among Us ovat sopineet parhaiten omaan pelityyliini. Sopivan pituisia episodeja ja mukavan helppoa pelattavaa. Lisäksi South Park: The Stick of Truth tuli pelattua melko nopeasti läpi. Mutta tämä sujahtikin kestoltaan sinne 10+ tunnin paikkeille. Vitalla on myös monia pienempiä pelejä, mitä on mukava pelata silloin tällöin tunti tai pari.

Joskus tuli myös pelattua nettiräiskintöjä enemmän, esim. CoD4. Nyt olen kokeillut Battlefield 4:ää pelata PS4:llä todetakseni vain etten osaa. :)

Monia huippupelejä odottaa siis pelaajaa. Ehkä sitä jonain päivänä vielä saa tyhjennettyä pelaamattomien pelien kirjastoa. Tätä vaan hankaloittaa jatkuva uusien hyvien pelien tulva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti